Scholen

Informatie voor scholen

Een goede schoolbibliotheek is onmisbaar bij het stimuleren van kinderen in hun taal- en leesontwikkeling. Al meer dan 40 jaar werken wij samen met een groot aantal basisscholen en kinderdagverblijven in de regio Kennemerland. We helpen u graag om uw schoolbibliotheek zo actueel mogelijk te houden. We informeren u regelmatig over de verschillende evenementen waarin het boek centraal zoals de Kinderboekenweek, de Kinderjury en Nationale Voorleesdagen. Elk jaar in mei kunt u bij ons de CPNB lespakketten en materialen hiervoor bestellen. Ook voor aanvullende informatie over Thematitels, Griffels en Penselen kunt u bij ons terecht.

Wanneer gewenst komen we langs om de schoolbibliotheek te screenen. Samen met de directie, de lees coördinator en/of verantwoordelijke voor de mediatheek bekijken we of de collectie aangevuld of vervangen moet worden. We helpen u graag een goede keuze te maken. Naast alle bekende titels is er een groot assortiment informatieve boeken. Er zijn meerdere AVI-series in de winkel, maar ook boeken voor kinderen met dyslexie of bollebozen. Nederland kent een vaste boekenprijs. U betaalt dus overal dezelfde prijs voor een boek, ook bij schoolleveranciers en internetwinkels. Grote bestellingen worden door ons op school afgeleverd en vanzelfsprekend krijgt u bij ons de gebruikelijke scholenkorting.

Leerkrachten zijn van harte welkom om zich te laten informeren of om zelf voor hun groep wat uit te zoeken. Een afspraak buiten winkeltijd kan altijd!

Gelukkig maken veel scholen regelmatig budget vrij voor een goede bibliotheek op school, maar ook voor het budget van de Ouderraad en de Remedial Teachers geven we graag advies om een goede keuze te kunnen maken. Extra materialen voor boekpromotie (o.a. lessuggesties) die wij van uitgevers ontvangen geven wij graag aan u door.

U kunt er ook voor kiezen om een boekenverkoop op school te houden, bijvoorbeeld in combinatie met een ouder- en of voorlichtingsavond. In de Kinderboekenweek, tijdens de kerstmarkt of het slotfeest. Neem gerust contact met ons op. U kunt zich via het contact formulier aanmelden voor de Scholen Nieuwsbrief.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek van 2024 begint op woensdag 2 oktober. En duurt t/m zondag 13 oktober. Het thema van 2024 is :

Lekker eigenwijs

In april start de bestelperiode voor de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, de Nederlandse Kinderjury en Nederland leest!

Met deze link kunt u bij het CPNB direct aangeven dat u bij Kinderboekwinkel Kiekeboek wilt bestellen: www.kinderboekengids.nl/?boekhandel=22129
De uiterste besteldatum is begin juni 2024Doorgeven kan ook in de winkel of via de mail. Bestel je na de uiterste datum dan kunnen wij uitlevering niet garanderen.

Eind april ontvangen alle basisscholen in Nederland via het CPNB een brief met  informatie over de Kinderboekenweek, het speciale CPNB-lespakket en de bijbehorende boeken.

Wij sturen alle scholen waar wij contactgegevens van hebben rond deze periode een mailing met aanvullende informatie. Deze scholen worden ook uitgenodigd voor onze speciale leerkrachtenavonden. Als u het fijn vindt om ook op de hoogte gehouden te worden laat dan uw gegevens bij ons achter via info@kiekeboek.nl De boeken bij het lesmateriaal – de zogenaamde thematitels – zijn natuurlijk het hele jaar bij ons te koop. Daarnaast is er een Versier je klas pakket voor de Kinderboekenweek en de Voorleesdagen. Deze kunt u gelijktijdig met het lespakket bestellen.