Over Kiekeboek

Over de winkel

Kinderboekwinkel Kiekeboek is in 1983 als een van de eerste kinderboekwinkels in Nederland begonnen, opgericht door Annemarie Driehuis. In 2013 is de winkel overgenomen door Jessica Jongkind, die al sinds 1999 in de winkel werkzaam is. In november 2016 hebben we een groter pand gevonden en zijn we verhuisd  naar Gierstraat 29. We zijn een echte speciaalzaak in kinderboeken en zijn trots op ons vermogen om voor iedereen een goed boek te kunnen adviseren. Van baby tot en met de middelbare school, voor iedereen van 0 tot 18, kun je terecht in de Haarlemse Kinderboekwinkel. Met veel enthousiasme laten we kinderen, (groot)ouders en leerkrachten de mooiste kinderboeken zien en we vertellen er graag over. Ook verzorgen we regelmatig activiteiten. Soms in de winkel, maar ook in samenwerking met de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

De winkel staat helemaal vol met boeken. We hebben meer dan 5000 titels op voorraad. Als je op zoek bent naar een lief kraamcadeau, een mooi prentenboek, een gezellig voorleesverhaal of een spannend leesboek kom gerust langs. Voor kinderen met dyslexie hebben we veel titels en advies op maat. Sinds onze verhuizing zijn we ook weer verkooppunt voor Plint, waaronder de posters, kaarten en tijdschriften als Dichter en Dada. Ook hebben we een grote collectie Luisterboeken.

Je vindt bij ons heel veel informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen en voor alle leeftijden. Mede door het tweetalig onderwijs in Haarlem en de vele expats, is ons assortiment Engelstalig steeds verder uitgebreid!

Naast alle boeken hebben we een diversiteit aan spelletjes en knuffels, die allemaal direct of indirect met boeken te maken hebben. De meeste zijn te vinden in de open kast achter de toonbank. Er zijn meerdere kaartenmolens en vergeet ook niet een kijkje te nemen in het ladeblok aan de zijkant van de toonbank, deze zitten vol posters!

We accepteren en verkopen Boekenbonnen. Ook VVV bonnen kun je bij ons inwisselen.

Voor de nieuwste, mooiste,
grappigste, ontroerendste,
spannendste kinder- en jeugdboeken van 0 tot 18 jaar

Ook voor scholen, eerste leesboekjes,
dyslexie- en opvoedboeken

Also English children’s books

Persoonlijke kinderboektips
van onze medewerkers

Kaarten, posters, spelletjes, knuffels
en nog veel meer cadeautjes

De medewerkers van Kiekeboek

Jessica
Jessica Jongkind

Eigenaresse en echte Haarlemmer. Als kind al niet weg te slaan van de boekenkast. Doet niets liever dan in een verhaal verdwalen. Ooit de bibliotheekschool gedaan en altijd leesbevorderaar gebleven. Na Culturele Studies een tijdlang gewerkt in de Engelse Boekimport, maar nu alweer 30 jaar gespecialiseerd op kinder- en jeugdboeken. Weet bijna altijd of een boek aanwezig is in de winkel of dat het te bestellen is.

Boekentip van Jessica

Maas en Amira wonen op Zanderoog. Een doodgewoon eiland met doodgewone mensen. Modder, de hond van Maas, vindt botten op… View more

Saskia
Saskia van der Elst

Werkt sinds 2008 bij Kiekeboek. Saskia is een veellezer, net als haar zoon en drie dochters. Van prentenboeken tot young adult, alles leest ze met liefde. Ze heeft vaak een uitgesproken mening over boeken en kan heldere adviezen geven. Is dol op prentenboeken die anders dan anders zijn en kan er dan ter plekke een toneelstuk bij verzinnen. Ze is daarnaast werkzaam als ‘De Toneeljuf’. Saskia werkt op vrijdag als de bestelling binnenkomt. Zo ziet zij vaak als eerste de allernieuwste boeken en geeft ze een mooi plekje in de winkel.

Boekentip van Saskia

Cornwall, zevende eeuw. Ter afronding van haar opleiding wordt Juniper, een koningsdochter, voor een jaar en een dag naar de… View more

Bärbel Wolf

Bärbel is sinds januari 2023 werkzaam bij Kiekeboek. Net als eigenaresse Jessica een echte Haarlemse Mug. Moeder van een dochter en een zoon. Haar vaste werkdagen zijn maandag en dinsdag, maar regelmatig springt zij op andere dagen bij. Zij is de vaste chauffeur van de winkel en zorgt voor een snelle levering. Voordat ze begon bij Kiekeboek was zij een enthousiaste schoolbiebmoeder en deed zij de inkoop hiervoor, natuurlijk bij Kiekeboek! Haar voorliefde voor kleur en gekkigheid komt tot uiting in haar contact met de klanten.

Boekentip van Bärbel

Engeland, 1553. Je denkt misschien dat je dit verhaal al kent. Maar laten we je geheugen toch even opfrissen: Jane Grey… View more

Annemieke
Annemieke Wolters

In 2015 na een aantal jaren officieel terug als vliegende keep bij Kinderboekwinkel Kiekeboek. Als geen ander kan ze met iedereen overweg en is onmisbaar bij het organiseren van activiteiten. Ook Annemieke heeft een achtergrond als Bibliotheekouder, bij De Haarlemse Montessori School . Daarnaast heeft zij de cursus Lees coördinator basisonderwijs met plezier gevolgd. Duikt steeds vaker in de kast voor Young Adults en is daarnaast een groot voorstander van het lezen van informatieve boeken. Afgestudeerd Europese Studies en moeder van twee dochters en een zoon.

Boekentip van Annemieke

Raaf heeft vette pech. Ze is geschorst op school, haar vader staat ergens vast in het buitenland en tot overmaat… View more

Tessa Niesen

Tessa is in september 2019 bij ons begonnen en werkt drie dagen per week. Na haar opleiding Boekhandel en Uitgeverij is ze werkzaam geweest bij diverse uitgeverijen in publiciteitsfuncties. In de jaren 2013 tot en met 2019 was ze actief als biebmoeder op Basisschool Bos en Vaart, de basisschool van haar dochter en zoon. Tessa leest graag en veel, en van alle leeftijden. Ze is dan ook helemaal op haar plek tussen die wanden vol kinderboeken bij Kiekeboek.

Boekentip van Tessa

Lotte Stegeman en Mark Janssen (ill.), bekend van Ik voel ik voel wat jij niet ziet, duiken in Slimmer dan je denkt… View more