Kinderjury 2016

Kinderjury 2016

Kinderjury 2016

De kinderjury heeft gestemd: In de categorie 6 t/m 9 won cabaretier Jochem Myjer met zijn boek De Gorgels (Leopold) en in de categorie 10 t/m 12 jaar was Dummie de mummie en de drums van Massoeba van schrijfster Tosca Menten (Van Goor) de gelukkige winnaar.

De Senaat van de Nederlandse Kinderjury mocht bovendien de Pluim van de Senaat uitreiken. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar Botje van Janneke Schotveld (Van Holkema & Warendorf) en in de categorie 10 t/m 12 jaar naar De gruwelijke generaal van Jozua Douglas (De Fontein).

Voor de Nederlandse Kinderjury kon er van 9 maart tot en met 20 april 2016 door kinderen gestemd worden op hun favoriete boek uit 2015. In twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar.  Sinds 2006 is een nieuw element toegevoegd aan de Nederlandse Kinderjury: de Senaat. In de Senaat nemen twaalf kinderen zitting, uit elke provincie één. De twaalf Senaatsleden schrijven het juryrapport en leggen uit wat zij van de boeken vinden. Ze moeten daarvoor – na de stemperiode – de boeken lezen waarop door kinderen tijdens de stemperiode het meest is gestemd.

Nominaties 6-9 : Janneke Schotveld-Botje; Jochem Meyer-De Gorgels; Li Lefebure – Raaf en Papegaai; Geronimo Stilton – Fantasia X; Paul van Loon-Weerwolvensoep.

Nominaties 9-12 : Jozua Douglas-De gruwelijke generaal; Andy Griffiths – De waanzinnige boomhut; Tosca Menten- Dirkje Bakkes; Tosca Menten- Dummie de Mummie en de drums van Massoeba; Jeff Kinney- Het leven van een loser 9 Flutvakantie

Vind je de titels niet in de shop? Wanneer leverbaar zijn ze zekere weten aanwezig in de winkel: Reserveer ze via het contactformulier!