Nieuws

Nationale Voorleesdagen 2018

24 januari t/m 3 februari 2018

Ssst! De tijger slaapt – Prentenboek van het Jaar 2018

Door bibliotheken geselecteerd voor de Prentenboek TopTien 2018

Tekst en illustraties: Britta Teckentrup

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen?

Prentenboek € 13,99 Prentenboek met popje € 15,99 Reeds verkrijgbaar

Miniprentenboekje € 5,00 (met code voor de bijbehorende app) verkrijgbaar vanaf 24 januari 2018

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

De Prentenboek TopTien voor De Nationale Voorleesdagen 2018

Speeltips

Voor basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zijn er online speeltips/lessuggesties bij de Prentenboek TopTien te downloaden op onderwijs.nationalevoorleesdagen.nl. Voor deze website is een registratiecode nodig. Deze is te vinden in de brief of lesmap van de peuter- en lespakketten.

Tip: Meld je aan voor de Voorleesactiviteit van de Toneeljuf op 1 februarii!

Op zaterdagmiddag 27 januari komen Gijs van der Hammen en Hanneke Siemensma voorlezen uit hun prentenboek Kleine wijze wolf! Er is ook een workshop tekenen!