Nieuws

Kinderboekenweek 2020

EN TOEN?

Tijdens de Kinderboekenweek® 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

KINDERBOEKENWEEKGESCHENK

Het Kinderboekenweekgeschenk® 2020 wordt geschreven door Arend van Dam.
U kunt hem kennen van zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij.  Met dit boek won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. Ook De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel dat jaar in de prijzen: in 2019 werd het boek bekroond met een Vlag en Wimpel én met een Zilveren Penseel voor de illustrator,  Anne Stalinski.

U krijgt het Kinderboekenweekgeschenk cadeau van uw boekhandelaar bij aankoop €12,50 aan kinderboeken.

PRENTENBOEK VAN DE KINDERBOEKENWEEK

De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 is Mylo Freeman. U kunt haar kennen van haar boeken over het donkere prinsesje Arabella.

Het prentenboek is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25.

Eind september verschijn het Kinderboekenpodium met heel veel boeken. Kom er gerust één halen om je voor te bereiden welk boek je wil kiezen. Deze gids is natuurlijk ook heel geschikt voor (groot)ouders

KINDERBOEKENKRANT EN VOORLEESGIDS

DE KINDERBOEKENKRANT

De Kinderboekenkrant® biedt voor 6 tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. Vraag vanaf 30 September naar de Kinderboekenkrant bij de boekwinkel of bibliotheek.

DE VOORLEESGIDS

De Voorleesgids bevat meer dan 200 boeken voor kinderen van nul tot zes jaar. Een ideale wegwijzer voor ouders en grootouders.

Scholen krijgen via het CPNB eind april/begin mei bericht over het bestellen van de lespakketten. Staat u ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dan helpen we u eraan herinneren om deze tijdig te bestellen. In het lespakket bevinden zich van bovengenoemde artikelen elk een exemplaar, aangevuld met lessuggesties voor de nog bekend te maken Kerntitels.