De Grote Vriendelijke Podcast wint Dutch Podcast Award 2020

De Grote Vriendelijke Podcast wint Dutch Podcast Award 2020

De Grote Vriendelijke Podcast wint Dutch Podcast Award 2020

Op 5 november heeft BNR Nieuwsradio bekendgemaakt dat De Grote Vriendelijke Podcast de Dutch Podcast Award in de categorie Cultuur & Muziek heeft gewonnen!

De Grote Vriendelijke Podcast wordt ogenomen in Kinderboekwinkel Kiekeboek! In November is de GVP etalage dan ook een gouden etalage met de prachtige award als middelpunt!

Elke maand nodigen Jaap Friso (van Jaapleest.nl) en Bas Maliepaard (recensent jeugdliteratuur van Dagblad Trouw) een gast uit bij ons in de winkel. Buiten openingstijden wordt er een uitgebreid gesprek opgenomen met een auteur of illustrator van Jeugdliteratuur. Marc Brouwer is de man van de techniek. Via een Podcastapp of de site www.degrotevriendelijkepodcast.nl kun je hier naar luisteren. De meeste gesprekken zijn ongeveer een uur.

De jury schrijft onder meer: “De lange gesprekken met verschillende auteurs gaan op een prettige manier de diepte in. Het is een feest om al die grote schrijvers voorbij te horen komen. Een mooie opsteker voor de literatuur, deze sympathieke podcast.”