Activiteit

Inspiratie avond Nationale Voorleesdagen 2019

16 januari 2019 - 16 januari 2019

Ben je als leerkracht of pedagogisch medewerker op zoek naar goede ideeën voor de Nationale Voorleesdagen? Kom dan naar deze inspiratieavond in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

woensdagavond 19.30 – 21.30 uur    Toegang € 5,00 Reserveren: bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/agenda/inspiratieavond-nationale-voorleesdagen

Het programma van de inspiratieavond ziet er veelbelovend uit. Saskia van der Elst, De Toneeljuf, geeft een interactieve presentatie. Hierin staat het Prentenboek van het Jaar 2019 Een huis voor Harry centraal. De dames van het bureau ‘Artisjok & Olijfje’ bieden je daarnaast creatieve handvatten om de boeken uit de Prentenboek TopTien 2019 te gebruiken in de groep. Natuurlijk zijn wij als  kinderboekwinkel Kiekeboek aanwezig voor de leukste boekentips.

De Toneeljuf

Saskia van der Elst (De Toneeljuf) maakt van elk verhaal een avontuur. Door spelend voor te lezen ontstaat er interactie met het publiek. De luisteraars worden uitgenodigd om mee te doen met de acties, gevoelens en spelmomenten die in het verhaal zitten.
De Toneeljuf werkt al jaren in kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem waardoor zij een grote kennis van kinderboeken heeft.

Artisjok & Olijfje

Mignon van Ophuizen en Wieteke Hassing van Artisjok & Olijfje vinden kunst en cultuur(educatie) het middel om ruimte te maken voor nieuwsgierige, ondernemende en creërende kinderen. Artisjok & Olijfje biedt trainingen en workshops waar de creativiteitsontwikkeling bij jonge kinderen centraal staat.