Inspiratie avond Kinderboekenweek in de Bibliotheek

Inspiratie avond Kinderboekenweek in de Bibliotheek

Inspiratie avond Kinderboekenweek in de Bibliotheek

26-09-2018 - 26-09-2018
-

Woensdag 26 september | 19:30 – 22:00 uur | € 5,-
de Bibliotheek Haarlem Centrum

 Dit jaar werken we samen met de Bibliotheek Zuid-Kennemerland om de leerkrachten te inspireren. Vanzelfsprekend kun je ook altijd bij ons langskomen in de winkel! Ook daar adviseren we je graag en hebben we natuurlijk nog veel meer om je te laten zien! (Zie ook de Workshop Actief Voorlezen op donderdagavond 20 september en verdere activiteiten in de kinderboekenweek.)

Hoe maak ik een feestje van de Kinderboekenweek? Kom voor praktische tips, inspirerende boeken en originele lesideeën naar de inspiratieavond. Ben je als leerkracht of pedagogisch medewerker op zoek naar spetterende ideeën voor de Kinderboekenweek? Kom dan naar deze inspiratieavond. Zowel de kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen als de leesbevorderaar Liselotte Dessauvagie geven een presentatie vol handige tips en inspiratie waar je meteen mee aan de slag kunt in je groep.

Aanmelden doe je bij de Bibliotheek: https://www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/agenda/inspiratieavond-kinderboekenweek.html

Monique Hagen

Monique Hagen is van oorsprong kleuterleidster en dramadocent. Bij Jeugdtheatergroep Stennis werkte ze een aantal jaren als actrice/speldocent mee aan voorstellingen en dramaprojecten op scholen in het voortgezet onderwijs. In 2017 werd Monique samen met Hans benoemd als Nederlands Kinderboekenambassadeur.

Hans Hagen

Hans Hagen is sinds 1987 fulltime schrijver. Daarvoor werkte hij als leraar Nederlands en geschiedenis bij een theatergroep en bij het kindertijdschrift Taptoe. Hij schreef tot nu toe 58 boeken, waarvan 12 met Monique Hagen. Hans werkte mee aan verschillende (school)radio- en televisieprogramma’s, onder andere aan Sesamstraat.

Fotografie: Amber Beckers

Liselotte Dessauvagie

Liselotte Dessauvagie Liselotte Dessauvagie is haar loopbaan begonnen als leerkracht basisonderwijs. Daarnaast studeerde zij Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Met haar bedrijf Dessgevraagd verzorgt Liselotte lezingen, trainingen, workshops en tal van andere activiteiten op het gebied van lezen en leesbevordering.